Kapcsolat felvétel a szállással
Adja meg elérhetőségeit, írja meg üzenetét:
Írjon ide egy kétjegyű páros számot:
Szállás fogalás, email küldés
Adja meg az utazás adatait:
felnőttek száma
gyermekek száma
időpont eleje
időpont vége
Elérhetőségek:
név
telefon
email cím
üzenet:
Írjon ide egy kétjegyű páros számot:

Pajta Porta - Dudar

8416 Dudar, Kossuth u. 36.
Üdülési csekk elfogadóhely

 

Web: www.szallashirdetes.net/szallasok/pajta-porta

150 éves, jellegében felújított és berendezett vendégházunkba várjuk a szállást kereső kirándulókat, és azokat is, akik szívesen kipróbálnák a csacsigolást - akár kiskocsin, akár nyeregben!

Látogasson el a Bakonyba, az Ördög-árokkal és a Római-fürdővel határolt dimbes-dombos kis faluba, Dudarra!
Szálljon meg abban a közel százötven éves parasztházban, amely meglepő nagyságával és formájával még a helybélieket is rabul ejti!
Korabeli feljegyzésekből és a régi öregek elmondásaiból megtudtuk, hogy a ház első tulajdonosa egy Stumpf nevű rézműves zsidó kereskedő volt, s a századfordulón majdnem leégett – erről néhány gerenda is tanúskodik.
Ezt követően a több generációra visszatekintő Kovács B. Pál és családja tulajdonába került. 1 éve mi birtokoljuk, s habár Dudaron élünk, úgy érezzük, hogy nyaralásból érkezünk, ha a Pajta Portáról hazaindulunk.

Bemutatjuk a házat:
Három hálószoba, teljesen felszerelt konyha, egy közös helyiség (amit dühöngőnek neveztünk el) és két fürdőszoba szolgálja az idelátogatók kényelmét.
10 fő befogadására alkalmas a vendégház. A helybéli ügyes kezű asztalosmester jóvoltából felújított parasztágyakban pihenhetnek vendégeink.
Ha becsukjuk magunk mögött a kaput, kizárjuk a külvilágot és a gondokat is. Kőfal veszi körül az udvart, talán ennek is köszönhető az a kellemes klíma, ami hajnalig a tábortűz körül marasztalja a vendéget. Öreg diófa ad árnyékot a kertben falatozóknak, függőágyban pihenőknek.
És ha túl nagy a csönd, ha úgy érezzük, megállt az idő, Ördög, a világ legszebb szamara addig ordít, amíg vissza nem zökkenünk ebbe az idilli valóságba.

Pár szó a környékről:
Dudar nem tartozik a kiemelt turista-célpontok közé – méltánytalanul, hiszen az aktív pihenés szerelmesei napokra, hetekre elegendő elfoglaltságot találhatnak.
A község közvetlen közelében található, gyalogosan vagy szamárháton is elérhető barlangok, tiszta vizű források, kijelölt tűzrakóhelyek mellett felüdül test és lélek.
Akkor sem kell autóba ülni, ha hosszabb lélegzetvételű útra indulunk, hiszen az Ördög-árok szépségei így is elérhetők. A falu környéki barangolásokról, túrákról bővebben a látnivalók menü pontban tájékozódhat.
Aki új dolgot szeretne kipróbálni, szamárhátra pattanhat vagy megkérheti a csacsikat, kocsikáztassák végig ezen a gyönyörű fekvésű és változatos kis falun!

Áraink

- 3 éves korig ingyenes, - 10 éves korig 2.000 Ft/fő/éj - e fölött 2.500 Ft/fő/éj.

Az árak egész évben érvényesek.

Üdülési csekket elfogadunk!

Térkép: Pajta Porta - 8416 Dudar, Kossuth u. 36.